5 anledningar till varför du ska använda WordPress

Facebook
Twitter
LinkedIn
5-anledningar-till-varför-du-ska-använda-WordPress

WordPress är ett CMS (Content Management System) som hjälper dig bygga hemsidor och bloggar. Det är ett kraftfullt CMS som är bland de mest använda på marknaden idag. I den här artikeln ska vi gå igenom 5 anledningar till varför det är så bra.

1. Populärt CMS

WordPress är det CMS som de flesta använder av. Anledningen till varför det har blivit oerhört populärt är eftersom det är så användarvänligt. Det är lätt att använda och du kan i princip bygga vilken hemsida som helst med hjälp av WordPress.

Nedan kan du se en fördelning av CMS market share. Det råder inga tvivel om att WordPress är populärt!

2. WordPress är gratis

Vem som helst kan skapa en hemsida eller blogg i WordPress. Det är enkelt och det du behöver göra är att gå in på deras hemsida www.wordpress.com och börja med att registrera ett konto. Men kom ihåg, WordPress i sig är gratis men det som kostar är webbhotell och domän. För att kunna bygga en hemsida måste du ha ett webbhotell och en domän. Ett webbhotell skulle enkelt kunna förklaras som din “fysiska plats på internet” och det ser till att din hemsida är uppkopplad hela tiden. Domänen är din webbadress och den ser till så att andra hittar till just din hemsida. Många webbhotell erbjuder en “one-click installation” för att ladda ner WordPress och då slipper du gå in på deras hemsida och registrera dig med mera.

Vi rekommenderar att du först köper ett webbhotell och domän innan du laddar ner WordPress. Det blir oftast smidigare så. När det väl är gjort är det bara att sätta igång!

3. Många olika “plug-ins och teman”

WordPress erbjuder en mängd olika plug-ins och teman. Det gör att det blir mycket enklare för dig att bygga din hemsida. Ett plug-in som vi gillar är “Elementor”, som är ett plug-in som gör det mycket enklare att bygga hemsidor. Elementor erbjuder en “drag and drop” funktion vilket är perfekt för dig som har aldrig byggt en hemsida förut. 

Nedan är en lista på de mest populära plug-ins som WordPress erbjuder sina användare:

 • Yoast SEO
 • Contact Form 7
 • Akismet
 • W3 Total Cache
 • Wordfence
 • Jetpack
 • WooCommerce

WordPress är inte bara känt för sina plug-ins, utan de har även massor av olika teman som kan göra din sida mycket snyggare. 

Här är en lista på några teman som vi rekommenderar:

 • Oshine
 • Divi
 • Webify
 • Shopkeeper
 • Astra
 • Avada
 • NeoMag
 • Merchandiser

4. Tryggt och säkert

WordPress har en hög säkerhetsstandard. Då det är många användare försöker hackare kontinuerligt hitta kryphål i WordPress för att komma in på webbplatser. Men var inte orolig, WordPress uppdaterar alltid deras CMS så att det i princip är omöjligt att hacka in i systemet. 

Genom att uppdatera din WordPress-version regelbundet gör du din hemsida mindre sårbar. I själva verket sker webbplatshackning mestadels på grund av bristande kunskap och omedvetenhet hos användare.

Vi rekommenderar att du följer några allmänna säkerhetsmetoder för att göra din webbplats säkrare. 

Kom bara ihåg dessa punkter:

 1. Använd grundläggande säkerhetsverktyg – WP Security & Firewall And Wordfence Security.
 2. Ladda bara ned plugins från WordPress.org.
 3. Använd nyligen uppdaterade plugins.
 4. Kontrollera plugin-betyg och antal nedladdningar.
 5. Ladda ner plugins från pålitliga källor.
 6. Uppdatera din WordPress ofta

5. WordPress är SEO vänligt

WordPress är skriven med standardkod av hög kvalitet och producerar semantisk markering. I lättare termer, Google och andra sökmotorer samarbetar väl med WordPress. Många webbsidor som är rankade hög på Google är WordPress-hemsidor.

Genom sin design är WordPress mycket SEO-vänlig. Du kan också använda WordPress SEO-plugins för att ytterligare optimera din webbplats. Vi rekommenderar att du laddar ner plug-in “YOAST SEO”. Då kommer det bli mycket enklare för dig att optimera din sida. 

Vad är sökmotoroptimering?

SEO är en förkortning för begreppet Search Engine Optimization. Kortfattat handlar det om att optimera en hemsida så att den syns högt i en sökmotors

Läs mer »

Populära inlägg

Webbuteveckling

Vi hjälper dig med din hemsida idag!

Wordpress

Behöver du hjälp med din hemsida? Vi på maximerce är experter inom Wordpress
Läs mer
Email Marketing
SEO
Annonsering
Analys
A/B Test
Social Media Marketing
Previous
Next

Förklara vad som helst på en minut!

Vi är specialister på animerad videos.