Sociala Medier

Sociala medier, även kallat SoMe, är ett bra sätt att nå ut till dina följare och potentiella kunder och för att bygga ett starkare varumärke. Vilka sociala medier som är mest optimala skiljer sig åt, då det hänger mycket på var dina huvudmålgrupper befinner sig. Det är mycket bättre att ha en bra närvaro på få relevanta sociala nätverk än att finnas på alla “bara för att”. Vi kan hjälpa till med analys, strategi, uppsättning, skapande av content och publicering i dina sociala medier.


"Visste du att 74% av internetanvändarna använder Facebook?"

Facebook på Iphone

Facebook

Statistik från “Svenskarna och Internet 2019” visar att hela 74% av alla internetanvändare (12+ år) använder Facebook och att 51% använder världens största sociala nätverk dagligen. Genom att ha en närvaro på Facebook ger du ditt företag goda möjligheter att kommunicera med din målgrupp. För att lyckas krävs bra och intressant innehåll. Bygg förtroende genom att publicera content som dina följare kan dra nytta av. En idé för att öka engagemanget och antalet följare är att anordna tävlingar där dina följare kan vinna, antigen din produkt eller tjänst.  

Om du vill nå ut till fler potentiella kunder kan Facebook Ads riktas till en specifik målgrupp.

"Visste du att drygt 2/3 av alla mellan 12-35 år använder Instagram dagligen?"

Instagram

Instagram är världens näst största sociala nätverk. Sedan 2012 ägs Instagram av Facebook men räknas fortfarande som en egen tjänst. Instagram har ökat i användning år för år och mer än hälften av alla upp till 55 år använder denna sociala media dagligen. Om ditt företag riktar sig mot en yngre målgrupp är närvaro på Instagram särskilt passande. 

Instagram är bra att använda för att inspirera, bygga en positiv bild av ditt företag och för att smidigt kunna kommunicera med dina följare och potentiella kunder.  

iPhone IG

Vill du läsa mer om sociala medier?

Vi på maximerce tycker det är roligt med sociala medier och har skrivit flera blogginlägg inom ämnet. För oss är det viktigt att hela tiden hålla oss uppdaterade och vi vill gärna dela med oss av den kunskapen till dig. Tryck på knappen nedan för att komma till vår senaste bloggpost om sociala medier. 

SoMe symboler